Taidetta, ruusuja

ja paplo-pupu

Pilvilinna on Raija ja Pentti Nokkalan ja
taidepupu Pablon koti.
Lue lisää
Kuuntele kuulokkeilla
Pilvilinnan
tarina
Ajatus omasta taidepaikasta alkoi kypsyä, kun entisen kotimme pihalle alkoi tulla enemmän ja enemmän matkailijoita, jotka pyysivät saada tutustua taiteeseeni.

Vierailijat olivat toki tervetulleita, mutta kotonani oli enimmäkseen keskeneräisiä töitä ja valmiit työni ympäri maailmaa näyttelyissä.

Toisaalta kun lapsemme aikuistuivat, sekä kodin että kesämökin pitäminen alkoi tuntua turhalta. 
Kun mietimme, kumpi meille oli rakkaampi paikka, katse kääntyi molemmilla nykyisen Pilvilinnan paikalla sijainneeseen pieneen kesäasuntoomme, Pitsimökkiin. Syntyi unelma, Pilvilinna, jossa olisi tilaa taiteelle ja joka olisi avoinna kaikille, jotka sinne haluaisivat tulla.

Tämä unelma toteutui 10 vuotta sitten ja kesällä 2021 vietetään taidetalossa juhlavuotta. Näiden vuosien aikana Pilvilinna on toiminut kaupungin suosituimpana kesämatkailukohteena.
(Kuva: Ulla Heinonen)
Kuuntele kuulokkeilla
Pilvilinnan
asukkaat
Pilvilinna on Raija ja Pentti Nokkalan ja taidepupu Paplon koti. Samalla se on kulttuuritalo, jossa harjoittelee teatteriryhmä Lentävä Lokki ja jossa pidetään myös laulutunteja ja kuoroharjoituksia.

Niinpä talvisin talo täyttyy roolipuvuista, teatterirekvisiitasta, maalaustelineistä, veistoksista ja maalauksista. Oikeastaan koko talo on yhtä monitaiteellista työhuonetta talvikuukausina.

Pilvilinna on myös koti Raija Nokkalan naivistiselle taiteelle ja Pentti Nokkalan rosariolle.
Täällä luodaan taidetta paitsi Pilvilinnaan niin myös noin kymmeneen vuosittaiseen taidenäyttelyyn maailmalla. Noin puolet vuosittaisista näyttelyistä on kotimaassa, puolet ulkomailla.

Talvikuukaudet ovat uuden luomisen aikaa, keväällä työt matkustavat näyttelyihinsä ja syksyllä kerätään satoa. Osa töistä palaa takaisin Pilvilinnaan, osa jatkaa matkaansa uusiin näyttelyihin.

”Jos oma arki alkaa tuntua harmaalta, niin täältä löytyy väriä.”

Pilvilinnan vierailijoilta kuultua
Juhlavuosi
2021
Lue lisää
Aukioloajat 25.6.-10.8.2024
tiistai, keskiviikko, torstai ja lauantai klo 14-18.00
(Juhannuspäivänä 24.6. suljettu)
HInnat
Sisäänpääsymaksu yleisillä aukioloajoilla

• 7€/henkilö
• 5€/lapsi (2-10 v.)

VIP-KORTTI 
Yleisinä aukioloaikoina voi ostaa myös 14 € VIP-kortin, jolla pääsee Pilvilinnaan vapaasti kesän kaikkina yleisinä aukioloaikoina.
RYHMÄAJAT
Ruuhkien välttämiseksi yli 10 h ryhmien toivotaan varaavan oman vierailuajan yleisten aukioloaikojen ulkopuolella 15.5.-31.8.2024. Ryhmähinta 8 € / hlö opastuksineen, minimi 150 € / ryhmä.

Tiedustelut ja varaukset: Uudenkaupungin matkailutoimisto, puh. 050 420 5333 matkailu@uusikaupunki.fi tai raija@nokkala.net

Poikkeusaikojen vuoksi ajat saattavat muuttua. Tiedotamme muutoksista.
Osta liput etukäteen Doerz.comista
Sijainti
Taidetalo Pilvilinna sijaitsee osoitteessa
Hiuntie 212
Uusikaupunki
Meren rannalla kolmen kilometrin päässä Uudenkaupungin keskustasta. Turusta on matkaa 70 km, Raumalta 50 km, Tampereelta 167 km ja Helsingistä 235 km.

Aivan Pilvilinnan vieressä on lapsille sopiva kaupungin uimaranta sekä Killin jäätelökioski.
crossmenu
0:00
0:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram