Juhlavuosi 2021

Pilvilinna täyttää tänä vuonna 10 vuotta!
Lue lisää
Kuuntele kuulokkeilla
RAIJA NOKKALAN
TAIDETTA
Taiteen tehtävä on saada aikaan katsojassa uusia ajatuksia ja tunteita tai nostaa esiin uusia näkökulmia, miten katsoa tätä elämää ja maailmaa.

Uusien ajatusten tai tunteiden kautta katsoja saa tuulettaa mieltään ja sitä kautta voimaantua kohtaamaan vaikka samana toistuvaa arkeaankin vähän uudella tavalla. Kun sama levy on soinut mielessä liian kauan, on ilo vaihtaa levyä.

Naivistinen taiteeni kertoo aina paremmasta
hyväntahtoisesta maailmasta, jossa kaikki käyttäytyvät toisiaan kohtaan ystävällisesti ja luonto on osa ihmistä.

Asioita käsitellään lempeällä huumorilla, värien leikillä eläimien ja luonnon kautta elämän moninaisuutta ihaillen.

Toivon, että työni saisivat edes hetkeksi katsojan tuntemaan lämpöä tämän maailman kylmien arvojen keskellä ja tuntemaan edes henkäyksen siitä maailmasta, jossa meidän kaikkien olisi parempi olla ja elää.
(Kuva: Ulla Heinonen)

”Tämä on ainoa taidepaikka, jonne saan miehenikin lähtemään mukaan. Ensin tuota miestä ei saanut tulemaan ja nyt en saa häntä pois.”

Pilvilinnan vierailijoilta kuultua
Kuuntele kuulokkeilla
Yli 120 ruusulajin
Rosario
Ruusut ovat kukkien kuningattaria. Pilvilinnan rosariossa on yli 120 eri ruusulajia.

Puutarha elää ja muuttuu koko ajan niin,että uusia lajeja tulee koko ajan lisää.

Ne on harkitusti sijoitettu puutarhaan niin,että kun
juhannusruusut aloittavat kukintansa niin sen jälkeen yksi ruusulaji toisensa jälkeen aloittaa ja ruusumeret tuoksuvat Pilvilinnassa koko kesän myöhään syksyyn asti.

Useimmat ruusut hengähtävät vain hetken ja aloittavat kukintansa pian uudelleen nostamalla uusia nuppuja esille.

Pilvilinnassa käy myös ruususeuroja ja ruusujen harrastajia. Ruusujen nimet ovat esillä penkkien reunoilla. Kiinnostavaa on myös ruusujen kasvatus pähkylöistä.

Ruusut osaavat yllättää. Siemenestä kasvatettu uuden ruusun ensimmäinen kukinta on aina ihme. Paplokin jo on saanut puutarhaan oman ruusunsa.

”Pilvilinna on aina kesän kohokohta, menemme sinne aina iltapäivällä ja jatkamme sieltä Lentävän Lokin Kesäteatteriin. Emme ole koskaan pettyneet kumpaankaan.”

Pilvilinnan vierailijoilta kuultua
Kuuntele kuulokkeilla
Iso pupu nimeltä
Paplo
Ystävämme toi Paplon laivalla Pärnustä meille. Paplo on iso lurppakorvainen pupu, joka painaa noin 7 kg.

Paplo syö enimmäkseen heinää ja pupun jyviä, mutta sen suurinta herkkua on näkkileipä.

Paplo juoksentelee mielellään terassin puulattialla, missä sen tassut eivät luista. Siellä se haistelee ulkoilmaa, juoksentelee ja tekee hienoja taidokkaita ja vauhdikkaita kurveja tai hyppyjä.

Paplolla on meren rannassa oma kalustettu kahden huoneen huvila, missä se ottaa taidetalon vieraita vastaan. Tämä on Paplon tärkeä virkatehtävä aina aukioloaikoina.

Paplo tietää, että vieraita täytyy kohdella hyvin eikä virkatehtävissä saa nukkua. Silti joskus pieniä torkahtamisia on sattunut virka-aikoinakin. 

Huvilassa on nojatuoli, kirjahylly, sänky ja lipasto. Paplo on tehnyt kaikista kulmikkaista huonekaluista pyöreitä, sillä Paplo pitää enemmän pyöreistä muodoista. Hyllyssä on erilaista kiinnostavaa kanikirjallisuutta.

Muina aikoina Paplo asuu taidetalossa sisällä. Sillä on häkki, mutta häkissä ei ole ovea, joten sillä on oma vapautensa niin kuin muillakin perheenjäsenillä. 

Iltaisin Paplo katselee mielellään kanssamme televisiota ja saa samalla silityksiä. Paplo tietää, milloin kello on kymmentä vaille kymmenen, sillä silloin se asettuu meidän eteemme ja alkaa istua kahdella jalalla yhä uudestaan ylös ja alas niin kauan, että iltapala hänelle on tarjoiltu.

Silloin kun se on oikein onnellinen, se heittäytyy selälleen, nostaa etutassut vatsansa päälle ja hymyilee.
Pilvilinnassa on paljon
muuta
Taidepolku metsässä
Taidenäyttely pitsimökissä
Paplon oma näyttely
Terassi meren rannalla
Pihateoksia
Korttipuoti
Aukioloajat 25.6.-10.8.2024
tiistai, keskiviikko, torstai ja lauantai klo 14-18.00
(Juhannuspäivänä 24.6. suljettu)
HInnat
Sisäänpääsymaksu yleisillä aukioloajoilla

• 7€/henkilö
• 5€/lapsi (2-10 v.)

VIP-KORTTI 
Yleisinä aukioloaikoina voi ostaa myös 14 € VIP-kortin, jolla pääsee Pilvilinnaan vapaasti kesän kaikkina yleisinä aukioloaikoina.
RYHMÄAJAT
Ruuhkien välttämiseksi yli 10 h ryhmien toivotaan varaavan oman vierailuajan yleisten aukioloaikojen ulkopuolella 15.5.-31.8.2024. Ryhmähinta 8 € / hlö opastuksineen, minimi 150 € / ryhmä.

Tiedustelut ja varaukset: Uudenkaupungin matkailutoimisto, puh. 050 420 5333 matkailu@uusikaupunki.fi tai raija@nokkala.net

Poikkeusaikojen vuoksi ajat saattavat muuttua. Tiedotamme muutoksista.
Osta liput etukäteen Doerz.comista
Sijainti
Taidetalo Pilvilinna sijaitsee osoitteessa
Hiuntie 212
Uusikaupunki
Meren rannalla kolmen kilometrin päässä Uudenkaupungin keskustasta. Turusta on matkaa 70 km, Raumalta 50 km, Tampereelta 167 km ja Helsingistä 235 km.

Aivan Pilvilinnan vieressä on lapsille sopiva kaupungin uimaranta sekä Killin jäätelökioski.
crossmenu
0:00
0:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram